Byliny v kuchyni… a nejen byliny

 

Velmi často používáme při vaření byliny, které nazýváme kořením a ani si neuvědomujeme, jaký užitek nám přináší.

Různá koření nám nejen zpříjemní chuťový požitek z jídla, ale mnoho z nich dokáže být zároveň velkým pomocníkem při řešení případných zdravotních problémů. Málokoho překvapí, že lipový čaj je prospěšný například při nachlazení, při křečových bolestech v oblasti trávicího ústrojí a močových cest nebo při narušené funkci žlučníku.

Ale kdo je schopen například říci, čím je výjimečná majoránka? Pro většinu z nás je to pouhé koření ke zlepšení chuti. Jenže ona umí mnohem víc, než jen dochutit jídlo :o)

 

Nu, a na tomto místě bychom rádi uvedli několik nejběžnějších zástupců z této tolik prospěšné a námi velmi často neoprávněně opomíjené rostlinné říše.

 

A nejen byliny? Rádi bychom poukázali na jiné, zajímavé účinky některých druhů ovoce, zeleniny nebo obilovin.

© copyright biorezonance most. Jakékoli užití obrázků včetně převzetí, šíření nebo dalšího využití bez souhlasu autora není dovoleno.